Home

Terugblik

Goedeavond allemaal,


Sorry dat ik niet zoveel van mij heb laten horen in de Filipijnen. De WiFi was toch iets slechter dan ik had gehoopt en de dagen waren toch wel slopend.

Ik wil jullie graag laten weten dat ik echt de tijd van mijn leven heb gehad in de Filipijnen. Ik heb zoveel geleerd en ben trots op mijzelf dat ik dit in mijn eentje heb gedaan. Het is een ervaring om nooit te vergeten.

Bohol

Gooood evening!

Daar ben ik weer, dit keer om te vertellen wat voor een fantastisch weekend ik heb gehad. Want echt, wat heb ik een fantastisch weekend gehad!!

Zaterdagochtend om half vier ging de wekker.. Lekker vroeg, maar zeker voor een goed doel: ik zou om zes uur de boot nemen naar het eiland Bohol! Helaas kon ik uiteindelijk pas de boot om zeven uur nemen waardoor ik eventjes moest wachten, maar dat was geen probleem. Na twee uur varen kwam ik aan op de haven van Bohol, waar een taxi mij op zou staan wachten om te touren door dit prachtige eiland. Ik had het liefst met de scooter rond willen rijden daar, maar omdat ik hier niet mee bekend ben en ik alleen was in een vreemd land leek het mij veiliger om gewoon in een auto te zitten. :)

W a u w!

Hallo lieve allemaal!

Ondertussen ben ik al een paar daagjes in Cebu. In het hotel was mijn wifi helaas niet goed genoeg voor mijn blog, dus heb ik jullie op de hoogte gehouden via FaceBook voor degene die mij op FaceBook hebben. Ik zit nu in een super leuk cafeetje waar je heerlijk kan eten: Cafe Talk. Hier heb ik ook goede wifi, zodat ik jullie weer even op de hoogte kan brengen!

Ik ben zaterdag aangekomen in Cebu. De reis viel me eerlijk gezegd best tegen, maar dit kwam ook omdat ik wat problemen had op Dubai. Hier zeiden ze dat ik alleen in was gechecht van Amsterdam naar Dubai, en dat mijn bagage daarom niet aan zou komen in Cebu. Het ging zo goed in mijn eentje, maar toen begon ik toch even te stressen.. In Cebu besloot ik toch even te wachten op mijn bagage en jahoor, daar kwam de koffer met de roze sticker!! Nog nooit zo blij geweest om mijn koffer te zien haha.

Het is zover!!

Image

Hallo allemaal!

Vandaag is het dan zo ver: ik ga beginnen aan mijn reis naar de Filipijnen!! Ik heb mijn koffers gepakt (en ja, alles past!) en ben er helemaal klaar voor. Ik merk dat ik toch een beetje zenuwachtig ben, ik heb niet zo lekker geslapen als normaal. Maar dat hoort er volgens mij ook een beetje bij :) Mijn tentamens zijn klaar, ik heb Peso's opgehaald en ik ben klaar voor dit avontuur! Ik heb een ontzettend drukke, maar leuke week gehad: familie en vrienden die me nog even succes kwamen wensen met mijn reis, stapavondjes en etentjes.

Ik rijd zo met mijn vader en moeder naar Schiphol, waar ik om 15:20 op zal stijgen richting Dubai. Ik ben online al ingecheckt, dus op Schiphol kunnen we nog lekker lunchen voordat ik vertrek. Ik vlieg met een belachelijk groot vliegtuig, in mijn eentje natuurlijk, dus daarvoor ben ik momenteel het meest zenuwachtig. Maar met wat filmpjes, muziek, lekker eten en slaap ga ik er wel komen!

Is het al zo ver...?!

Hallo allemaal,

Op het moment heb ik het ontzettend druk met (het proberen van) het halen van mijn tentamens. Na maandag heb ik de laatste tentamenweek gehad en in diezelfde week vertrek ik naar Cebu.. super!

Ik heb in de tussentijd een mailtje van mijn vrijwilligerscoördinator gehad, Josephine. Zij zit in de Filipijnen en zal mij zaterdag als ik aankom op Cebu ophalen. Fijn, want na zo een lange vlucht die ik al in mijn eentje moet zien te overleven kan wat hulp om bij mijn hotel te komen in zo een vreemd land voor mij geen kwaad!

Aftellen..

Een zonnige morgen allemaal!


Hier in Nijmegen schijnt het zonnetje al volop. In Cebu is het nu 16:43 en 32 graden.. Dat wordt wat!
Nog precies drie weken ben ik verwijderd van mijn avontuur in de Filipijnen. Hoewel ik me eerst zou moeten focussen op het leren van mijn tentamens, die helaas over twee weken alweer zijn, ben ik toch liever met de voorbereidingen voor mijn reis bezig. Niet heel gek, toch? Ik heb bijvoorbeeld een lijstje gemaakt met zinnen in het Cebuano, de taal die ze spreken in Cebu. In de Filipijnen wordt overwegend Engels of Spaans gesproken, zo wordt het onderwijs veelal in het Engels gegeven. Maar het is natuurlijk ook interessant om wat wijzer te woorden van een hele vreemde taal! Zo ben ik met zinnen bezig als:

Hoe duur is dit? - Unsa kini?

Hoe laat is het? - Unsa nga panahon kini?

Waar is de dokter? - Hain man sa doktor?

Voorbereidingen!

Goedemorgen allemaal,

Op 27 mei vertrek ik naar de Filipijnen en daar horen natuurlijk de nodige voorbereidingen bij. Ik wil jullie graag iets vertellen over de dingen die ik al heb ondernomen voor mijn reis!

Het begon met een informatiedag van Be More in Eindhoven. Hier zou ik uitleg krijgen over verschillende projecten en zouden vrijwilligers hun ervaringen delen met ons. Ik had van tevoren al Prime Center in Cebu in mijn hoofd, maar er waren zoveel leuke projecten dat ik via de informatiedag toch bevestiging wilde.

Hallo!

Image

Hallo allemaal!

Vanaf nu zal ik proberen mijn weblog actief bij te houden. De voorbereidingen voor mijn reis zijn in volle gang: zo heb ik al vaccinaties gehad en ben ik begonnen met het zoeken van donateurs.

Vandaag heb ik flyers opgehangen bij de tandartsenpraktijk Christiaansen in Gilze. De eerste donatie is binnen, van niemand minder dan de baas hemzelf!Heel erg bedankt hiervoor. Ik heb al wat meer donaties in ontvangst mogen nemen. Ik zal bij elk bericht een lijstje met donateurs noemen, zodat iedereen kan zien wie mij steunt in dit prachtige project en zij nog een keertje extra bedankt worden.

Ik zal hier nog beschrijven wat ik op mijn flyer heb vermeld. Zo wordt het voor u iets duidelijker wat ik nu eigenlijk van plan ben als vrijwilliger.


Hallo allemaal!

reismaatje(s) Filipijnen gezocht

Hoihoi!


Mijn naam is Amy en ik ga deze zomer als vrijwilliger aan de slag bij Prime Center in de Filipijnen. Ik zal hier verblijven van 28 mei tot 18 juni. Iemand die rond deze tijd ook in de Filipijnen (Cebu) is en contact wil houden?

Alle berichten

Amy Verheijen

Name: Amy Verheijen
Leeftijd: 22

Was vrijwilliger bij Prime Center Foundation van 30 mei 2016 tot 17 jun 2016

Over mij:

Eerstejaars Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen